Module 1 bij Testtraining

Module 1

Hoi topper! Superfijn dat jij er bent!

Laten we gelijk van start gaan! Deze training gaat over het plezier van ondernemen en hoe jij een langdurig succesvol bedrijf kan neerzetten waar je op de lange termijn steeds meer mee kan groeien en bloeien. Het is niet alleen de waarde in euro’s van je bedrijf die het succesvol maakt. Het gaat over het geluk en de voldoening die je er zelf uithaalt, zodat jouw bedrijf een toevoeging wordt van je leven en niet je hele leven (negatief) gaat bepalen.

We leven in een maatschappij waarin men je continu vertelt dat je de beste moet zijn en moet streven naar de top. Waar je imago en buitenkant soms belangrijker lijkt dan wat er aan de binnenkant gebeurt. Dit is een beeld waar jij als ondernemer afstand van moet nemen. Al is jouw plaatje nog zo mooi, als het in je mindset niet goed zit, kan je het niet volhouden. Het zal je juist ontzettend veel energie en stress gaan bezorgen. Zorg dus dat de manier waarop jij je bedrijf voert, een manier is waar jij je als persoon helemaal in kunt vinden. Zo wordt het hebben van je bedrijf een tweede natuur en kun je je focussen op groei en ontwikkeling. Je hoeft je dan niet druk te maken om het “gemaakte” beeld wat jij denkt dat mensen willen zien.

In mijn ogen is de waarde van een bedrijf niet alleen afhankelijk van de omzet die het maakt of het aantal ‘likes’ dat het krijgt op social media. De waarde van jouw bedrijf wordt voor een groot deel bepaald door het plezier en de energie die jij eruit haalt. Een bedrijf bestaat niet alleen uit cijfertjes en resultaten, het is een balans tussen energie, geluk, je privéleven en uiteindelijk de resultaten.

Het volgende gezegde is cliché, maar wel iets om bij stil te staan: Je hoeft niet veel geld te hebben om rijk te zijn. Rijkdom wordt in de eerste instantie gezien als geld, maar geld alleen maakt niet gelukkig. Je zult echt niet genieten van jouw rijkdom in euro’s als jouw eigen mindset en privéleven niet op orde zijn. Ben je er dus van bewust dat je naar je eigen gevoel blijft luisteren. Jouw gevoel en instelling zijn de basis van jouw bedrijf en die moet je blijven volgen en behouden, ook als jouw bedrijf gaat groeien en meer omzet gaat maken. Dat maakt ondernemen als moeder ook zo mooi, jij bent het voorbeeld dat je jouw kinderen gunt.

Wist je al dat…

Lorem ipsum…

Podcast

Besloten FB groep

Sparren?